Gelukkig kan in Harkstede weer het Rondje Harkstede plaatsvinden. Wat fijn na zo’n lange periode. Zaterdag 13 november wil Harkstede jullie weer graag welkom heten. Dan wordt van 13.00 – 16.00 het Rondje Harkstede gehouden. Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen, dit betekent dat de ruimte beperkt is.

Monumentale kerk
De deuren van demonumentale kerk, Hoofdweg 63,staan open. Kom binnen, maar bekijk eerst het alliantiewapen boven de ingang, dit verdient de volle aandacht. Natuurlijk kun je ook de gevangenis in de toren en de gewelven vanuit de toren bekijken.
In de grafkelder staan drie kisten, die van de stichters van de kerk, Anna Elisabeth Rengers en Henric Piccardt en van een later familielid, de tweejarige Johanna Henderika Piccardt. Zij overleed 80 jaar later.
Wil je even de gevangenis bekijken in de toren? Ook dat is mogelijk.
Er zijn rondleiders aanwezig, zij weten veel over de beroemde stichters van de kerk en willen graag alle bezienswaardigheden in de kerk, in de kelder en in de toren laten zien.

De Kelder
De boekenmarkt is ook weer open tijdens Rondje Harkstede!
Wilt u iets weten over de geschiedenis van onze dorpen? Mensen van de Historische Vereniging zijn aanwezig, zij willen je graag ontmoeten


Stel's Meulen

De monumentale kerk is een rijksmonument en dat is Stel’s molen ook.
In de molen zullen van 13.00 – 16.00 uur mensen aanwezig zijn die graag willen vertellen over deze korenmolen.
 

Ons Hertenkamp
De koffie/thee staat weer klaar vanaf 13:00 uur in het theehuis “Ons Hertenkamp” van COSIS. Het theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.
De kinderboerderij "Ons Hertenkamp" is op werkdagen geopend vanaf 10:00 - 17:00 uur.
Klik Hier voor meer informatie...

In Rondje Harkstede kunnen op elke 2e zaterdag van de maand verschillende locaties in
en rondom
Harkstede bezocht worden.